logo copy
با ما در تماس باشید
031-34220145
0939-90-70-860

شرکت باروس‌صنعت تامین‌کننده انواع لول سنج ارتعاشی

سطح سنج ارتعاشی : 

سنسورهای ارتعاشی شامل یک تیغه میباشند که با فرکانس طبیعی نوسان میکنند . چنانچه سطح سیال به تیغه ها برسد باعث تغییر فرکانس طبیعی آنها میشود . این تغییر فرکانس با ارسال سیگنال الکتریکی به سیستم های کنترلی همراه میگردد. این نوع از سنسورها در دوم مدل میله‌ای و دیاپازونی ارائه میگردد.

سنسور دیاپازونی  : 

سنسورهای دیاپازونی از دوشاخه که چنگاله گفته میشوند، ساخته شده اند. شاخه ها با فرکانس طبیعی نوسان میکنند.برخورد سیال با این شاخه ها و تغییر فرکانس ، به اندازه گیری سطح مخزن ختم میگردد. این فرکانس در حدود 1300 هرتز میباشد.فرکانس‌های کمتر باعث میشود که سنسور جهت ورود به مخزن کوتاه تر شود.

سنسورهای دیاپازونی برای مایعات مناسب میباشد. اما چنانچه مایع مورد نظر حاوی ذرات جامد باشد، احتمال گیر کردن ذرات بین تیغه ها میباشد. لذا برای جامدات بهتر است از سنسور میله ای استفاده گردد.

ارتعاشی
ارتعاشی
ویژگی های  سنسور ارتعاشی  : 

اندازه‌گیری سطح سیال با سنسورهای ارتعاشی تحت تأثیر تغییرات دما و فشار سیال قرار نمی‌گیرد. اما در صورتیکه چسبندگی سیال زیاد باشد ممکن است به تیغه ها چسبیده و منجر به تغییر فرکانس نوسان آنها شود. چگالی سیال نیز نباید کوچکتر از رنج طرحی شده برای سنسور باشد، تا میزان تغییر فرکانس قبل اندازه گیری باشد. این سنسورها معمولا نسبت به بخارات و گازهای بالای مخزن حساس نیستند. مگر برخی بخارت که مانند مایع دیده میشوند. (صنایع بستنی سازی و آب میوه سازی ایجاد تلاطم و لرزشهای ناگهانی در سطح سیال ممکن است منجر به نوسان خروجی و عملکرد کاذب سنسور شود. زیرا سنسور نمی تواند به سرعت نسبت به این تغییرات پاسخ دهد. برای رفع این مشکل می توان زمان نمونه برداری سنسور را افزایش داد. البته این زمان را نباید بیش از اندازه افزایش داد. زیرا ممکن است تاخیر در عملکرد سنسور، منجر به بروز شرایط خطرناکی برای فرآیند شود. اندازه گیری سطج بین دو ماده به سبب حساس نبودن این نوع سنسورها به چگالی، امکان پذیر نمی باشد.

نصب  سنسور ارتعاشی  : 

این سنسورها عملیات نصب پیچیده ای نداشته و نیاز به کالیبرسیون دوره ای نیز ندارند. نصب صحیح سنسور در عملکرد آن بسیار نقش دارد. هنگام نصب باید دقت کرد که تیغه ها، هیچ گونه تماسی با بدنه نازل و یا دیواره مخزن نداشه باشند، و یک فاصله حداقلی بین تیغه ها و سازه‌های نصب شده درون مخزن لحاظ شود. این فاصله معمولا از سوی سازنده سنسور تعیین می شود. سنسورهای دیاپازونی در کنار مخزن باید به نحوی نصب شوند که سیال هنگام بالا آمدن با هر دو تیغه آنها تماس برقرار کرده و از بین تیغه ها عبور نماید. در صوریکه سیال تنها با یکی از تیغه ها تماس برقرار کند، سنسور عملکرد صحیحی نخواهد داشت. برای رعایت این موضوع علامتی بر روی بدنه سنسور تعبیه شده است،.این علامت  جهت نصب صحیح را نشان می دهد. همانطور که در شکل زیر نشان داده شده است چنانچه سیال حاوی ذرات جامد باشد و سنسور به درستی نصب نشده باشد، ذرات جامد پس از پایین رفتن سطح سیال، بر روی تیغه های سنسور باقی مانده، و عملکرد آن را با مشکل مواجه می سازد.

ارتعاشی

چنانچه طول سنسور بلند باشد، ارتعاشیات و لرزش های محیط به تیغه منتقل میگردد. برای حل این مشکل مانند شکل زیر باید مهار برای ان تعبیه گردد.

ارتعاشی

سنسور میله ای  : 

سنسورهای نوسانگر میله ای برای اندازه گیری سطح جامدات و سیالات حاوی ذرات جامد که سنسورهای دیاپازونی به دلیل گیر کردن این ذرات مابین تیغه ها، قادر به اندازه گیری  سطح آنها نمی‌باشند، به کار می روند. 

نصب  سنسور میله ای  : 
  • هنگام نصب این سنسورها باید دقت نماییم که سنسور ارتعاشی با کمی شیب و رو به پایین نصب شود تا مواد، بر روی سنسور تل انبار نشوند. همچنین از نصب سنسور در تگنا یا تو رفتگی به طوریکه مواد، بعد از پایین رفتن سطح همچنان در اطراف سنسور تجمع نمایند نیز باید اجتناب شود.
  •  بهتر است طول سنسور آنقدر بلند انتخاب شود که بخش نوسان کننده آن بیرون از نازل تعبیه شده، برای نصب سنسور قرار گیرد.
  •  سنسور نباید در مسیر ورودی به مخزن نصب شود، زیرا ریزش مواد بر روی آن باعث اسیب دیدنش خواهد شد. چنانچه محل نصب مناسبی تعبیه نشده باشد، باید برای سنسور یک محافظ در نظر گرفته شود.
  • مواد جامد در هنگام ذخیره سازی درون مخزن اغلب به شکل طاق یا برآمدگی و یا به شکل حفره در می آیند که در زمان نصب سنسور باید به این مساله توجه داشت. البته می توان بانصب یک نوسان ساز داخل مخزن، این برآمدگی ها و تورفتگی ها را از بین برد. راه حل دیگر این است که چندین سنسور در مکان های مختلف مخزن نصب کرده، و با اندازه گیری سطح در نقاط مختلف، سطح مواد جامد با متوسط گیری تخمین زده شود.
  •  در مکان هایی که ارتعاش و نوسان زیاد باشد، نمی توان این سنسورها را نصب کرد، مخصوصا اگر فرکانس نوسانات محیطی، به فرکانس نوسان سنسور نزدیک باشد.

 

 

تصاویری که در شکل زیر نشان داده شده اند، نحوه نصب صحیح و ناصحیح سنسورهای میله ای را نشان میدهند. سنسورهای میله ای قطعات مکانیکی و متحرکی ندارند که با گذشت زمان خراب شود، لذا کمتر نیاز به تعمیرات پیدا می کنند، و سنسورهای قابل اطمینانی هستند. تغییر شرایط محیطی نیز تأثیری بر عملکرد این نورها ندارد.

سنسور وایبریشن

برای مشاهده انواع سنسورهای سطح سنج خازنی لطفا کلیک کنید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.